41 plaatsen om naast goodwill ook kleding te doneren

Ik ben dol op kledingdonatie-initiatieven. En ik moedig je aan om dat ook te doen! We zijn de afgelopen decennia beter geworden in het geven van onze oude kleding in plaats van ze weg te gooien.

In dit bericht wil ik hieronder enkele ethiek, tips en best practices delen om ervoor te zorgen dat je de juiste kleding aan de juiste organisatie/persoon doneert.

Voordat we beginnen, wil ik iets zeggen over Amazon Smile. Als je winkelt op Amazon Smile , kun je liefdadigheidsinstellingen naar keuze helpen zonder extra kosten voor jou, hoe geweldig is dat? Ik kan er commissie aan verdienen zonder extra kosten voor jou, en het helpt ons om onze website en het goede werk draaiende te houden. We stellen uw hulp zeer op prijs. Dus, om goede doelen te helpen tijdens het winkelen, klik op Amazon Smile​.

Hoe doneer je kleding op de meest ethische manieren?

Overweeg een paar dingen voordat u uw kleding geeft.

  • Zoek uit of uw lokale donatiecentrum bepaalde donatie-items accepteert.
  • Doneer geen kleding die niet kan worden verkocht omdat ze versleten of gescheurd zijn in plaats van kleding te doneren die op de vuilnisbelt belandt.
  • Ken je nog iemand die het nodig heeft? Als je een collega of vriend hebt, ga je gang en vraag het hen! U hoeft nooit meer naar een donatiecentrum!
  • Geef aan non-profitorganisaties in plaats van aan grote retailers. Aangezien de donatiecentra op de een of andere manier geld verdienen met uw bijdragen, heeft u de vrijheid om te beslissen hoe uw geld wordt besteed zodra het is gedoneerd.

  Het Leger des Heils en andere liefdadigheidsorganisaties, zoals Goodwill, bieden programma’s aan om mensen te helpen bij het vinden van werk en opleiding in hun gemeenschap.

  Daar houdt het werk echter niet op. Kijk hoe een consignatiewinkel in uw buurt doneert aan een goed doel dat u steunt. Besteed uw tijd verstandig en steun een doel waarin u gelooft.

  Voordelen van kledingdonatie

  Kleding doneren is een gemakkelijke manier om anderen te leren hoe leuk het is om te geven. Kleding doneren heeft voor zover ik weet meerdere voordelen:

  Het draagt bij aan ecologische duurzaamheid

  Het beschermen van uw omgeving is de taak van iedereen. Het voelt heerlijk om te beginnen met tuinieren, minder plastic te gebruiken of korter te douchen.

  U kunt uw kinderen deze gewoontes al op jonge leeftijd aanleren. Als je mensen concrete manieren vraagt om het milieu te helpen met een voorbeeld dat je zelf doet, zullen ze meer gemotiveerd zijn om het te doen.

  Herinner kinderen eraan hoe belangrijk het is om hun oude kleding aan mensen in nood te geven als ze ouder worden. Beschrijf hoe dit vuilstortruimte vrijmaakt voor ander afval en de behoefte aan nieuwe kleding vermindert.

  Een bijdrage leveren aan kleding is voor iedereen van elke leeftijd een mooie manier om het milieu te helpen beschermen. En het moet nu meer dan ooit worden benadrukt.

  Zorgt voor een opgeruimde omgeving in uw huis

  Je kind een reden geven om bloed te doneren is misschien niet het beste idee, maar het gebruiken om een volwassene te laten doneren is dat wel.

  Naarmate je meer tijd thuis doorbrengt, wordt je huis rommeliger. U kunt voorkomen dat u een rommelig huis heeft door kleding en andere huishoudelijke artikelen te doneren.

  Door je ongewenste kleding te doneren, maak je ruimte vrij in je huis door spullen die je niet gebruikt en die je niet wilt bewaren kwijt te raken.

  Het helpt mensen in nood

  Het doneren van kleding heeft een multiplicatoreffect, omdat zoveel mensen er baat bij hebben.

  Het helpt mensen in nood, zoals daklozen, slachtoffers van rampen, veteranen en zelfs mensen die lijden aan ziekten zoals aids en kanker.

  Door een kledinggift te doen aan een liefdadigheidsinstelling die die kledingdonatie vervolgens omzet in contanten, helpt u een breed scala aan individuen die het anders misschien niet zouden kunnen betalen.

  Dit is een eenvoudige methode om de impact van vrijgevigheid en geven aan te tonen wanneer u zich concentreert op de verschillende personen die uw bijdragen ten goede komen.

  Ontwikkelt een geest van vrijgevigheid

  Het laatste voordeel van geven is dat het individuen aanmoedigt om genereuzer te worden door een kritische karaktereigenschap te versterken.

  Individuen die kleding delen, doen dat omdat ze in hun dagelijks leven aardiger en minder egoïstisch willen worden. Het is een kwaliteit waar iedereen, ongeacht leeftijd, naar zou moeten streven.

  Wat voor kleding zou je willen doneren?

  Volgens de vuistregel is een kledingstuk dat schoon is en in uitstekende staat verkeert (zonder vlekken, gaten of scheuren), meestal ideaal voor het doneren van kleding.

  Vraag jezelf:

   • Staat er iets in je kast of lade stof te happen? Overweeg om oude kleding te geven die je al een tijdje niet meer hebt gedragen.
   • Is het te klein? Het is tijd om het over te dragen aan de volgende generatie.
   • Zien sommige van je kleren er nu “verouderd” uit? Verwijder alles uit je huis dat je niet leuk vindt of weerspiegelt je eigen stijl door het te doneren.
   • Aarzel niet om high-end kleding zoals een pak of avondjurk te doneren. Bepaalde organisaties en liefdadigheidsinstellingen die mensen in nood helpen om er op hun best uit te zien bij gelegenheden zoals een schoolbal of een sollicitatiegesprek, accepteerden deze dingen vaak van donatiecentra om hen te helpen er op hun best uit te zien.

   Welke kleding niet doneren?

   Hieronder volgen voorbeelden van kleding die niet gedoneerd mag worden:

    • Er mag geen onderkleding zijn. Er zijn geen mitsen en maren in deze situatie. Hoe schattig je oude ondergoed ook is, ze moeten gloednieuw worden gegeven.
    • Zit er een scheur in een oud geliefd overhemd van jou? U kunt het hergebruiken, recyclen of weggooien. Doneer niets in de buurt van dat stadium.
    • Blijft de vreemde geur hangen op je gedoneerde kleding? Ouch, dat is niet aan te raden voor donatie.
    • Eventuele vlekken of vlekken op uw kleding moeten door u of een professional worden verholpen. Als de vlek er niet uit komt, moet het artikel worden weggegooid in plaats van gegeven.

    Afgedankte spullen doneren is vaak een slecht idee. In sommige organisaties bestaan er initiatieven voor textielrecycling, maar niet in alle.

    Als je vuile, gescheurde of anderszins ondraagbare kleding geeft, loop je het risico het goede doel te benadelen vanwege de tijd en het geld dat het kost om het op te ruimen.

    Ik begrijp dat al deze opties meer werk met zich meebrengen dan alleen een tas met kleding afgeven, maar ik vind dat we bewuster moeten zijn met wat we in onze kasten opbergen.

    Waar geen kleding doneren?

    De meeste gedoneerde kleding komt terecht in Afrikaanse landen, waar het wordt doorverkocht of verkocht aan een textielrecycler die het in lompen breekt. Kleding kan honderden jaren op stortplaatsen belanden voordat het volledig biologisch wordt afgebroken.

    Parkeerplaatsen en benzinestations hebben donatieboxen waar mensen hun gebruikte kleding kunnen afgeven. Veel van deze bakken komen echter terecht bij non-profitorganisaties die flink profiteren door gedoneerde kleding door te verkopen (zoals GAIA en Planet Aid).

    Deze organisaties zijn notoir ondoorzichtig als het gaat om de manier waarop de geldelijke donatie die ze krijgen wordt gebruikt. U moet uw eigen analyse van de organisatie maken voordat u er een container in plaatst. Sommigen gaan naar goede doelen (zoals Big Brothers Big Sisters).

    Doneren wordt vaak gebruikt als zondebok voor te veel eten. Meer handelaren die verantwoordelijkheid nemen voor hun producten is iets wat ik ook zou willen zien. Ik zou willen dat meer bedrijven een bepaalde marktplaats introduceerden waar klanten tweedehands artikelen en recyclinginitiatieven kunnen kopen en verkopen.

    41 Alternatieven voor goodwill voor het doneren van uw oude kleren

    Hieronder vindt u enkele GoodWill-alternatieven waarop u kunt vertrouwen:

    #1 Blanchet Huis

    Er is een non-profit bedrijf genaamd Blanchet House in Portland, Oregon. Nieuwe en voorzichtig gebruikte schone kleding is nodig voor hun dakloze bezoekers in Portland.

    Om mensen op hun locatie in het centrum te helpen, kunt u seizoengebonden kleding voor volwassenen dragen. Daarnaast delen ze kledingbijdragen met opvangcentra voor vrouwen en kinderen en humanitaire organisaties.

    Volgens de organisatie hebben ze hoogstwaarschijnlijk het volgende nodig:

     • Regenjassen en opvouwbare poncho’s behoren tot de essentiële kledingstukken en slaapuitrusting. Maten variëren van klein tot extra groot
     • Paraplu’s die niet te groot zijn
     • Unisex-jeans
     • Alle kleding zonder scheuren of gaten
     • Dames joggingbroek van 30 tot 34
     • Jassen om te gebruiken bij slecht weer
     • Zomermiddelen zoals baseballpetten en zonnehoeden
     • Slaapzakken en dekens
     • Tenten en dekzeilen zijn goede opties voor onderdak
     • Rugzakken
     • Laarzen voor buiten en schoenen voor op straat (ook sportschoenen). De maten variëren van klein tot extra groot. Het meest gevraagde maatbereik ligt tussen 10 en 12 inch.
     • Lantaarns die kunnen worden opgeladen wanneer ze niet worden gebruikt.

     #2 Grote broers Grote zussen en spaarders

     Savers Thrift Stores werkt samen met Big Brothers Big Sisters en Savers of Central Arizona om ons beiden te helpen.

     Liefdadigheidswinkels van het Leger des Heils kopen tweedehands kleding en huishoudelijke artikelen van mensen zoals jij, en we verkopen ze door. Donaties van kleding helpen Big Brothers Big Sisters en Savers met operationele kosten.

     Dankzij uw bijdragen kunnen spaarders elk jaar miljoenen ponden aan artikelen van stortplaatsen omleiden. Deze dingen worden in hun winkels verkocht of gerecycled.

     Bel 602-230-8900 om het ophalen van donaties bij u thuis te regelen. Hun donatiecentrum is zeven dagen per week geopend van zeven uur ‘s ochtends tot zes uur ‘s avonds, en op zaterdag van acht uur ‘s ochtends tot drie uur’ s middags.

     Om ervoor te zorgen dat uw kleding op de juiste plaats terechtkomt, zijn hun donatiebakken prominent voorzien van het label ‘Big Brothers Big Sisters’. We hebben door het hele land donatielocaties waar u uw bijdrage kunt afgeven.

     #3 Assistance League

     Assistance League Diablo Valley is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk die zich inzet om via praktische initiatieven een verschil te maken in het leven van de mensen in onze gemeenschap.

     De Thrift Shop van Assistance League haalt jaarlijks 60 tot 70 procent van het geld op dat we nodig hebben om onze programma’s en activiteiten uit te voeren. Ze vertrouwen op donaties van zacht gedragen kleding, linnengoed, verzamelobjecten, huishoudelijke artikelen, lampen, tijdschriften, boeken en meubels om deze levenslijn open te houden.

     Omdat ze een non-profitorganisatie zijn die volledig door vrijwilligers wordt gerund, stellen ze het op prijs als gedoneerde kleding schoon en in uitstekende staat is. Hun kringloopwinkel accepteert donaties van 12.00 uur tot 15.00 uur op dinsdag tot en met zaterdag (zuidwestkant). Bel van tevoren om er zeker van te zijn dat we de bijdragen innen op de dag en het tijdstip waarop u wilt komen.

     #4 Kledingcabine en Vrienden Wederverkoop Boutique

     Om de Kledingcabine te runnen, vertrouwt One Small Step op bijdragen van het grote publiek en particuliere stichtingen. Andere financieringsbronnen zijn onder meer donaties van stichtingen en bedrijven, evenals subsidies van de overheid en non-profitorganisaties.

     Kledingcabine heeft de volgende spullen nodig:

      • kleding voor kinderen in de maten 6-14
      • kleding voor een zwangere vrouw
      • T-shirts voor volwassenen
      • goederen voor persoonlijke hygiëne,
      • kantoorartikelen in gemiddelde maten en postzegels voor de organisatie
      • lakens
      • handdoeken
      • dekens

      Het is mogelijk om al deze items te doneren op 710 N Cooper Rd Gilbert, Arizona 85233. Donaties worden verzameld van 10.00 tot 14.00 uur, van maandag tot en met donderdag, en van 18.00 tot 20.00 uur op donderdag.

      #5 Deseret Industries

      Elke dag worden honderden nieuwe producten toegevoegd aan de inventaris van Deseret Industries. Koopwaar die niet in onze winkels wordt verkocht, wordt gedoneerd aan humanitaire hulporganisaties.

      U kunt elke dag van de week doneren, het hele jaar door (behalve op feestdagen). Op zondag worden donaties niet geaccepteerd.

       • Donaties inleveren : u kunt tijdens de donatie-uren items bij Deseret Industries in uw buurt afgeven en later ophalen. U kunt een donatiebewijs krijgen voor uw bijdrage nadat u deze heeft gedaan.
       • Andere opties voor doneren: Donaties kunnen ook worden afgegeven op een van onze gemakkelijk te vinden containerlocaties. Bel voor openingstijden en locaties naar degene die het dichtst bij u in de buurt is. De meeste plaatsen staan geen ophaalverzoeken toe.

       Jaarlijks profiteren duizenden mensen van uw bijdragen. U kunt een bezoek brengen aan DeseretIndustries.org om meer te weten te komen over de industrie in de woestijn.

       #6 Bevrijd de meisjes

       Door licht gedragen bh’s te doneren, help je een slachtoffer van mensenhandel en overlevenden van mensenhandel aan een stabiele financiële toekomst. In 2011 startte Free the Girls hun eerste programma in Mozambique. CNN’s Freedom Project bevatte in februari van dat jaar een driedelig verhaal over hen.

       Mensen van over de hele wereld toonden hun steun, wat overweldigend was. In die tijd hadden ze meer dan 30.000 beha’s naar Mozambique gestuurd.

       #7 Leger des Heils

       Er zijn Family Thrift Stores van het Leger des Heils waar je zowel nieuwe als tweedehands kleding kunt krijgen. De kringloopwinkels van het Leger des Heils kunnen donaties accepteren van alles, van kleding tot huishoudelijke artikelen tot kleine meubels tot oude auto’s.

       Bovendien helpen de kringloopwinkels van het Leger des Heils rehabilitatieprogramma’s die levens helpen redden, waaronder huisvesting, individuele behoeften zoals voedsel, revalidatie en de ontwikkeling van sociale vaardigheden voor meer dan 150.000 mannen en vrouwen per jaar in het hele land. Dit alles wordt gratis aangeboden.

       Waar kan ik mijn donatie afgeven? Bezoek www.satruck.org of neem contact op met 1-800-SA-TRUCK voor informatie over Family Thrift Stores en drop-off locaties, evenals aanvaardbare donaties (1-800-728-7825).

       #8 Vietnam Veteranen van Amerika

       Een groot aantal veteranen kan niet de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het doneren van uw versleten kleding, meubels en andere huishoudelijke artikelen kan een grote bijdrage leveren aan het helpen van veteranen om de diensten te krijgen die ze nodig hebben.

       Ze hebben met name behoefte aan:

        • Algemene kledinglijnen (heren, dames, kinderen, baby’s)
        • Schoenen (alle soorten, zelfs sportschoenen), babyartikelen
        • Huishoudartikelen,
        • boeken, speelgoed, fietsen,
        • stereo apparatuur,
        • draagbare televisietoestellen
        • Alle beddengoed, gordijnen en gordijnen
        • Klein meubilair Keukengerei en vloerkleden
        • Kleine apparaten (alle soorten), sieraden en cosmetica
        • De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

        Als u wilt doneren, breng deze dan mee met de juiste merktekens met vermelding van de naam Vietnam Veterans of America of VVA. U kunt tegen de chauffeur zeggen dat hij op het trottoir moet letten op uw bijdrage.

        #9 St. Vincentius a Paulo

        Als liefdadigheidsorganisatie helpt de Sociëteit van St. Vincent de Paul mannen, vrouwen en kinderen in nood persoonlijk.

        De St. Vincent de Paul Society bestaat uit mensen uit verschillende lagen van de bevolking (vandaar de naam “Vincentianen”) die samenwerken om mensen te helpen die worstelen met armoede, pijn en eenzaamheid.

        St. Vincent de Paul streeft er elke dag naar om onze natie te verbeteren, van het voeden van de hongerigen tot het bieden van onderdak aan mishandelde kinderen en vrouwen tot het reageren op natuurrampen. Kringloopwinkels opgericht door St. Vincent de Paul helpen veel van hun initiatieven en diensten te financieren.

        Je kunt de meest gelukkigen in hun gemeenschap helpen door kleding en huishoudelijke artikelen te doneren aan een liefdadigheidswinkel van Saint Vincent de Paul. DonationTown.org kan u helpen een St. Vincent de Paul liefdadigheidswinkel in uw buurt te vinden.

        Wilt u een contributie ophalen voor St. Vincent de Paul regelen? Plan een gratis ophaling van St. Vincent de Paul-donaties om kleding, huishoudelijke artikelen, meubels en zelfs babyspullen te doneren aan de Society of St. Vincent de Paul.

        Voer gewoon de postcode in om een ophaling van een St. Vincent de Paul-donatie te regelen, en je hebt alle informatie die je nodig hebt.

        #10 Project GLAM door WGIRLS

        Een van de initiatieven van de WGIRLS-groep is Project GLAM (Granting Lasting Amazing Memories). Het biedt galajurken en accessoires aan jonge vrouwen met een laag inkomen, zodat ze zich aantrekkelijk en zelfverzekerd kunnen voelen tijdens hun formele middelbare school.

        Als de grootste weggeefactie voor galajurken van het land, willen we ervoor zorgen dat elke jongedame in nood in New York City de kans krijgt om haar senior gala te bezoeken. We hebben momenteel meer dan 7.000 jurken in de winkel.

        Als de grootste weggeefactie voor galajurken van het land, willen we ervoor zorgen dat elke jongedame in nood in New York City de kans krijgt om haar seniorenbal bij te wonen. WGIRLS Inc. heeft tot nu toe voor meer dan 14.000 meisjes galakleding geleverd. Ze hebben momenteel meer dan 7.000 jurken in de winkel.

        Stuur een e-mail naar projectglam@wgirls.org voor meer informatie over hoe uw bedrijf betrokken kan raken bij Project GLAM. Voor uw gemak hebben ze een contactformulier op hun website opgenomen.

        Hier kunt u een korte uitleg geven over uw interesse om mee te doen.

        #11 Kleed je voor succes

        Dress for Success is een non-profitorganisatie die hen toegang geeft tot een netwerk van middelen. Het omvat zakelijke professionele kleding en ontwikkelingshulpmiddelen om hen te helpen slagen, zowel op het werk als in het leven.

        Dress for Success heeft meer dan 1,2 miljoen vrouwen in staat gesteld om financiële onafhankelijkheid te bereiken sinds het in 1997 van start ging in een stad in de Verenigde Staten.

        Je kunt ontdekken hoe je kleding kunt bijdragen, een bijdrage kunt leveren aan de organisatie met een financiële donatie, betrokken kunt raken als vrijwilliger of op andere manieren kunt helpen door contact op te nemen met hun lokale partner. Ontdek hoe u kunt helpen.

        Ze hebben een wereldwijd aangesloten netwerk dat Dress for Success Worldwide beheert, gevestigd in New York.

        #12 Hulp bij rampen

        Kleding doneren aan goede doelen is een van de meest effectieve manieren om mensen in nood te helpen wanneer zich een ramp heeft voorgedaan. Met geldelijke bijdragen kunnen organisaties zoals het Leger des Heils sneller en effectiever tegemoet komen aan de dringende behoeften van overlevenden van rampen zonder te betalen voor de arbeid en materialen die nodig zijn om geschenken te organiseren en in te pakken voordat ze kunnen worden vervoerd of gedistribueerd.

        Alvorens te worden vervoerd naar de regio die noodhulp nodig heeft, moeten alle benodigdheden gesorteerd en adequaat verpakt, gepalletiseerd en in krimpfolie worden verpakt.

        Als een donor wordt verteld dat “alles nodig is”, moet u voorzichtig zijn. In gebieden die echt hulp bij rampen nodig hebben, kunnen goedbedoelde maar ongeorganiseerde verzendingen van gedoneerde artikelen de hulpbronnen van het gebied snel overweldigen, waardoor de gemeenschap geen manier heeft om het overtollige geld kwijt te raken.

        #13 Becca’s Kast

        Om middelbare scholieren te helpen die zich geen formele jurken kunnen veroorloven, runt Becca’s Closet een non-profitorganisatie die formele jurken inzamelt en distribueert.

        De afgestudeerden van de middelbare school die vrijwilligerswerk hebben gedaan in hun gemeenschap, krijgen ook beurzen via Becca’s Closet. Rebecca Kirtman, die in 2003 tragisch om het leven kwam bij een auto-ongeluk, inspireerde de oprichting van de non-profitorganisatie. Om kansarme middelbare scholieren in Zuid-Florida te helpen bij het bijwonen van hun schoolbal, verzamelde en schonk Becca in het voorjaar van 2003 meer dan 250 feestjurken.

        Jurken in passende, eigentijdse trends, nieuw of licht gebruikt, worden altijd gewaardeerd! Steun alstublieft uw lokale Becca’s Closet-filiaal als er een bestaat!

        U kunt http://www.beccascloset.org/beccas-closet-chapters bezoeken om een hoofdstuk bij u in de buurt te vinden. Voor meer informatie over hoe u kunt bijdragen, kunt u rechtstreeks contact opnemen met dat specifieke hoofdstuk. U kunt donaties sturen naar het Plantation, FL-adres op onze site als er geen lokaal filiaal in uw regio is.

        #14 Amerikaans Rode Kruis

        Een extern bedrijf genaamd GreenDrop helpt het Amerikaanse Rode Kruis bij het verzamelen van gebruikte kleding. Donatiesites van GreenDrop accepteren nu kledingdonaties voor het Amerikaanse Rode Kruis.

        GreenDrop zamelt actief gedoneerde kleding en huishoudelijke artikelen in voor organisaties zoals het Amerikaanse Rode Kruis, de Purple Heart Service Foundation, de National Federation of the Blind en de Society of St. Vincent de Paul.

        De donaties worden vaak omgezet in geld dat deze organisaties helpt hun missies te vervullen en hun programma’s te ondersteunen om veteranen, blinden in de Verenigde Staten en anderen in nood in heel Philadelphia te helpen.

        U kunt ze bellen op 1-888-944-3767 om een ophaling van uw zacht gebruikte kleding voor het Amerikaanse Rode Kruis te regelen.

        Uw bijdrage wordt verzameld door een van de behulpzame chauffeurs van GreenDrop. Het Amerikaanse Rode Kruis zal u een fiscaal attest bezorgen en uw bijdragen uit uw auto verwijderen met dank aan GreenDrop.

        #15 Carrière Uitrusting

        Welke manier u ook kiest om Career Gear te ondersteunen, u helpt mannen aan een baan, geld te besparen en sterke peer-supportnetwerken te ontwikkelen. Je ondersteunt gezinnen met een laag inkomen en hun kinderen en levert een uitstekende bijdrage aan hun gemeenschap.

        Career Gear zoekt meestal Business-professionele kleding, nieuw of licht gedragen, is verplicht. Er moet een mode-element in de kleding zitten. Bedenk eens hoe deze kleding deze man zou helpen bij zijn sollicitatiegesprek voordat je hem aan hem geeft.

        Anders dan dat, accepteren ze ook:

         • Blazers/Sportjassen exclusief Overhemden (met name voor maat 17 en hoger)
         • Kledingschoenen Overhemden voor formele kleding (zwart of bruin leer, alle maten)
         • Bandjes (zwart of bruin leer, alle maten)
         • stropdassen
         • Overjassen
         • NIEUWE zwarte of bruine kousen
         • Horloges en dasclip.

         Dankzij deze kledingproducten kunnen hun klanten verschillende outfits hebben voor een zakelijke informele werksfeer op werkplekken, winkelomgevingen en andere plaatsen.

         De meest gewilde casual werkoutfits zijn:

          • Overhemden met kragen en knopen aan de voorkant.
          • Broeken die naar het werk kunnen worden gedragen en er toch scherp uitzien, zoals chino’s
          • Sneakers, loafers en ander casual schoeisel (bij voorkeur in zo goed als nieuwe staat of in betere staat)
          • Adequate weerbestendige kleding

          Opmerking: als onderdeel van hun duurzaamheidsinitiatief accepteren ze niet langer de volgende items: hangers gemaakt van draad of plastic en plastic gemaakt van piepschuim voor stomerij.

          Om zacht gedragen kleding te doneren, kunt u een e-mail sturen naar donaties@careergear.org. Neem contact met hen op via info@careergear.org als je nog vragen of problemen hebt.

          #16 Een warme jas

          Het verstrekken van gratis jassen aan kinderen en mensen in nood is een van de primaire doelen van One Warm Coat. Ze doen het samen met vrijwilligerswerk en milieubeheer.

          Sinds 1992 hebben ze met de hulp van onze vrijwilligers meer dan 40.000 jassenacties georganiseerd, met als resultaat de distributie van 6,9 miljoen jassen door het hele land.

          Bijna tweeduizend vrijwilligers uit alle lagen van de bevolking kwamen afgelopen winter bijeen in een tijd dat de behoefte aan jassen groter was dan ooit. Meer dan 260.000 kinderen en volwassenen kregen gratis jassen dankzij de inzet van de One Warm Coat Ambassadors, donateurs, liefdadigheidspartners en sponsors.

          Bijna tweeduizend vrijwilligers uit alle lagen van de bevolking kwamen afgelopen winter bijeen in een tijd dat de behoefte aan jassen groter was dan ooit. Dankzij de toewijding van de ambassadeurs, donateurs, liefdadigheidspartners en adverteerders van One Warm Coat kregen meer dan 260.000 volwassenen en kinderen gratis jassen.

          #17 Planeethulp

          Om het milieu en kansarme mensen over de hele wereld te helpen, is Planet Aid een 501(c)3 liefdadigheidsgroep die oud textiel inzamelt en recyclet.

          Door hun gefinancierde projecten helpen mensen gezonder te leven, kinderen in nood te helpen, leraren op te leiden en gemeenschappen op te bouwen zodat de allerarmsten aan de armoede kunnen ontsnappen.

          In hun gele bakken accepteren ze schone kleding zoals:

           • Kleding en schoenen
           • Handdoeken en gordijnen en beddengoed
           • Beddengoed en kussenslopen
           • Sokken, slips en bh’s zijn allemaal inbegrepen.
           • poppen
           • Alles kan worden gegeven, ook al heeft het een paar gebreken.

           Alleen onbruikbare stoffen, vuile, vochtige of beschimmelde stoffen, worden afgewezen. Hun recyclingprogramma neemt geen garen, draadloze goederen of andere afvalproducten mee. Ze accepteren echter wel gebruikte naalden en draad.

           #18 Soles4Souls

           Soles4Souls leidt mensen in armoede op om hun eigen schoenenverkoopbedrijf te runnen door ze zacht gedragen schoenen te geven. Het doel is om hen de vaardigheden en middelen te geven die ze nodig hebben om voor zichzelf te zorgen en hun kwaliteit van leven te verbeteren.

           Andere plaatsen om kleding te doneren

           #19 Scholen

           Scholen zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving. Bepaalde lokale openbare scholen kunnen donaties van kleding accepteren voor kinderen in nood.

           Het is echter zeer ongebruikelijk dat scholen ‘kasten’ hebben waar kinderen naartoe kunnen gaan en alles meenemen wat ze willen.

           #20 pleegzorgprogramma’s

           Degenen in pleeggezinnen hebben doorgaans weinig bezittingen en kinderen groeien snel uit kleding. Om zowel de kinderen als de nieuwe pleegouders bij te staan, bieden pleegzorgorganisaties vaak gratis kasten aan.

           Hierdoor kunnen pleegouders meer geld uitgeven aan de opleiding, verrijking en persoonlijke ontwikkeling van hun nieuwe gezinslid.

           #21 LGBTQ+ centra

           Deze faciliteiten bieden de LGBTQ+-gemeenschap gratis kleding en een veilige ruimte. Er is veel vraag naar bindmiddelen, net als zakelijke kleding.

           #22 Organisaties die met vluchtelingen werken

           Vluchtelingen verlaten vaak hun huizen en bezittingen om conflicten in hun thuisland te ontvluchten. Naast gratis kleding bieden deze groepen vluchtelingen voedsel, huisvesting, medische zorg, juridische bijstand en werkbegeleiding.

           #23 Gevangenissen

           Bij terugkeer in de samenleving hebben ex-delinquenten vaak zakelijke kleding nodig voor interviews. In bepaalde gevallen kunnen gevangenissen ter plaatse bijdragen innen.

           Als je niet zeker weet waar je moet bijdragen, zoek dan naar lokale non-profitorganisaties die gratis zakelijke kleding aanbieden.

           #24 Kerken en andere gebedshuizen

           Veel kerken voorzien mensen in nood van gratis kleding. Helaas kunnen sommige kerken valse ideologieën promoten, dus maak je huiswerk voordat je doneert.

           #25 Gratis kledingbanken

           Bij sommige gratis kledingbanken zijn mogelijk specifieke soorten kleding verkrijgbaar. Om vrouwen te helpen economische onafhankelijkheid te bereiken, biedt Dress for Success zakelijke kleding en training, en middelen.

           Om mensen te helpen die geen galajurken kunnen betalen, geeft Assepoester’s Closet ze gratis weg.

           #26 Daklozenopvang

           Er is veel vraag naar nieuwe paar sokken en ondergoed in deze opvangcentra. Rechtstreeks geven aan daklozen is ook een optie, in plaats van via een daklozenopvang te gaan. Zorg er echter voor dat ze nemen wat ze nodig hebben in plaats van het gewoon weg te gooien. Het is ook essentieel om benodigdheden voor menstruatiehygiëne bij de hand te hebben.

           #27 Overgangsprogramma’s voor leven

           Deze initiatieven helpen daklozen huiskinderen en jongeren. Ze bieden kinderen ook de tools die ze nodig hebben om de overgang van kindertijd naar volwassenheid soepel te laten verlopen.

           #28 Noodopvang voor jongeren

           Dit soort opvang biedt crisisopvang en tijdelijke huisvesting voor kinderen en tieners. Deze kinderen kunnen worden blootgesteld aan geweld, misbruik, verwaarlozing, of leven in armoede of een opvang.

           #29 Revalidatiecentrum

           Revalidatiecentra voor volwassenen bieden een veilige, ondersteunende en georganiseerde omgeving om te herstellen van een drugs- of alcoholverslaving. Kledingbijdragen kunnen een grote impact hebben op mensen die niet veel hebben.

           Naast deze benodigdheden hebben sobere woonhuizen vaak meubels, beddengoed en voedsel nodig.

           #30 Verpleeghuizen

           Helaas heeft niet iedereen in een verpleeghuis het geluk een aardig familielid te hebben dat hen nieuwe kleren zal sturen. Als u niet zeker weet wat uw plaatselijke verzorgingstehuis nodig heeft, bel en vraag het!

           #31 Ziekenhuizen

           Patiënten die met gescheurde kleding naar het ziekenhuis komen, kunnen meestal gebruik maken van de gratis kast van het ziekenhuis. Soms moeten de jurken van patiënten worden verwijderd om verwondingen te evalueren of bewijs te verzamelen in rechtszaken over seksueel geweld.

           De meeste ziekenhuizen accepteren alleen nieuwe, meegevende kleding om redenen van hygiëne. Vooral in de vraag is nieuw ondergoed.

           #32 Centra voor huiselijk geweld

           Voor het grootste deel vluchten degenen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld op de vlucht met heel weinig of helemaal niets. Dit soort faciliteit accepteert normaal gesproken kleding (nieuw of bijna nieuw), maar het heeft ook menstruatiebenodigdheden en onder andere zeep, shampoo en deodorant nodig.

           #33 Dierenopvang

           Handdoeken, dekens en lakens worden vaak gedoneerd aan dierenasielen om de geredde dieren warm te houden. Vraag uw plaatselijke dierenasiel wat ze nodig hebben.

           #34 Liefdadigheidswinkels

           Zelfs kleine liefdadigheidswinkels gooien vaak veel goederen weg omdat er niet genoeg ruimte is voor alles. Kleine bedrijven zoals deze zijn van vitaal belang voor hun gemeenschap.

           Bijvoorbeeld, Boemerangs zamelen geld in voor HIV / AIDS-preventie, behandeling en onderzoek. Out of the Closet helpt mensen die hiv/aids-positief zijn of dakloos zijn.

           #35 Tweedehandswinkels

           Tweedehandsmarkten of winkels die tweedehandsartikelen verkopen. Ook al doen ze het met winstoogmerk, uw donatie helpt de lokale gemeenschap omdat zij uw donaties van kleding voor lage prijzen zullen verkopen.

           Plaatsen om kleding rechtstreeks aan mensen te doneren

           #36 Koop Niets Groepen

           Er zijn Facebook-groepen voor het Buy Nothing Project over de hele wereld. Je wordt lid van een groep bij jou in de buurt zodat je in jouw buurt kunt geven (en ontvangen). De posities van de groepen zijn vrij nauwkeurig en als gevolg daarvan zijn veel steden in verschillende groepen verdeeld. Alleen degene waarin u nu woont, staat open voor lidmaatschap.

           #37 App voor wederzijdse hulp of Facebook-groepen

           Buy Nothing Group is een van mijn favoriete bronnen omdat het me in contact brengt met gelijkgestemde individuen die om het milieu geven. De meeste individuen in de groep zullen je kleren niet verspillen, zoals blijkt uit de frequentie waarmee ‘opnieuw cadeau’ dingen worden ‘opnieuw cadeau gegeven’.

           #38 Marktplaats op Facebook

           Ook al is de community op FB Marketplace niet zo groot of actief als die in Buy Nothing-groepen, het is nog steeds een uitstekende methode om mensen in uw omgeving te ontmoeten die geïnteresseerd zijn in uw kleding.

           Hoewel er wederverkopers op deze site zijn, vind ik ze niet erg, zolang de kleding maar goed wordt gebruikt. Een lage prijs ontmoedigt individuen die gratis dingen willen, maar je kunt nog steeds kledingstukken weggeven wanneer ze komen ophalen als je resellers wilt vermijden.

           #39 Kledingruil/vraag je vrienden

           Organiseer een kledingruil met je vrienden als je je kleren gewoon zat bent en niet hoeft op te ruimen. Hoewel veel sociale bijeenkomsten om materialisme draaien, is hier een voorbeeld van een groep die ook milieuvriendelijk is.

           Zelfs als je je garderobe moet inkorten, kun je je vrienden nog steeds vragen of ze bepaalde stukken willen die bij hun stijl passen. Zorg er wel voor dat je een eerlijk antwoord van hen krijgt over het al dan niet verkleed komen opdagen, aangezien sommige vrienden zich misschien verplicht voelen om ermee in te stemmen.

           #40 stoeprandwaarschuwingen

           Kleding en huishoudelijke artikelen op de stoep achterlaten is een gemakkelijke methode om ze kwijt te raken. Freecycle.org, Craigslist of lokale Buy Nothing-organisaties zijn goede opties voor het plaatsen van “curb alerts” of om uw items gewoon buiten te laten.

           Omdat voorbijgangers niet per se hun best doen om te krijgen wat ze echt willen of nodig hebben, kun je niet garanderen dat je iemand zult vinden die je kleren zou accepteren.

           Als u echter geen gebruik wilt maken van een ophaalservice voor donaties, is dit een goed alternatief. Zorg ervoor dat u verantwoordelijk bent voor alles wat u vergeet en controleer de regels van uw stad voordat u iets op de stoep laat staan.

           Wat te doen met Ratty Kleding die niet kan worden gedoneerd?

           De meeste organisaties accepteren alleen kleding die in goede tot uitstekende staat is. Dus, wat doe je met gebroken stukken? Alternatieven zijn onder meer:

            • Hergebruik als vodden of lappen voor reiniging: Kledingvodden zijn een geweldig alternatief voor papieren handdoeken en Swiffer-pads. Je kunt er zelfs hele nare dingen mee schoonmaken, zoals de douche of het toilet. Ze zijn ook een redder in nood als het gaat om het repareren van oude kleding of het vullen van kussens (je kunt een lege schaal kopen of er een maken van een oud shirt).
            • Lokale textielrecycling: Veel steden hebben programma’s voor textielrecycling die zelfs uw oude kleren ophalen als u in een van die gebieden woont.
            • For Days terugnametas: Afhankelijk van de maat variëren de meeneemtassen van For Days (affiliate link) van $6 tot $20. Ze accepteren kleding van elk merk. Met For Days weet je zeker dat de kleding die je koopt niet op de vuilnisbelt belandt.
            • Knickey-ondergoedrecycling: voor het grootste deel zullen recyclingprogramma’s geen ondergoed gebruiken, maar Knickey is een duurzaam bedrijf dat ondergoed van alle merken neemt en dit omzet in isolatie
            • Madewell jeansrecycling : het denimrecyclinginitiatief van Madewell zet versleten jeans om in isolatie voor de huizen van hun winkels.
            • Andere liefdadigheidsgroepen op Facebook: Sommige lokale artiesten zijn misschien geïnteresseerd in het gebruik van de stoffen van je versleten maar schone kleding als je ze aan hen doneert. Overweeg om het op Buy Nothing-groepen, artiestengroepen of de FB Marketplace te plaatsen om te zien of iemand geïnteresseerd is.

            Laatste gedachten

            Als uw kleding niet meer in gebruik is, moet u deze afvoeren of inleveren bij een andere organisatie. Veel van deze gedoneerde kleding en huishoudelijke artikelen komen op stortplaatsen terecht omdat commerciële bedrijven ze kopen en met winst doorverkopen.

            Als u deze suggesties opvolgt, wordt uw kledingdonatie eerder als een zegen dan als een last gezien.

            Nog een laatste herinnering: Amazon heeft sinds de lancering in 2013 wereldwijd meer dan $ 215 miljoen gedoneerd aan liefdadigheidsorganisaties via het AmazonSmile-programma. Als je zoveel goede doelen van je keuze wilt helpen tijdens het winkelen, klik dan op​​ Amazon Smile.